Ihastuimme Åreen! Koko kylän tunnelma teki meihin vaikutuksen. Rinteitä riitti aloittelijoille että kokeneille laskijoille. Mulla ei juurikaan ole kokemusta Lapin laskettelukohteista, jos muutamaa työmatkaa Rukalle ja Leville ei lasketa. Silti musta Åressa oli ihanaa ettei rinteissä pauhannut musiikki ja moottorikelkalla ajelut oli aivan satunnaisia. Tuntui että olisi ihan luonnonrauhassa, mikä lienee tunturiin menemisen tarkoituskin. 

Åren ravintolatarjonta pesee monen kaupungin ravintolat. Me syötiin fantastisia ruokia ja ruotsalaiseen tyyliin rinneravintolatkaan eivät olleet mitään ABC-tyylisiä linjastoja, vaan hovimestari ohjasi pöytäliinoin katettuihin pöytiin. 

Meidän hotelli, Copperhill Mountain Lodge, oli napakymppi. Joku ehkä muistaa hotellin saaneen mainetta prinsessa Madeleinen pettäjä-Jonaksen rikospaikkana, mutta siitä viis. Hotelli on Pohjolan ainoa tunturidesignhotelli. Täällä luonto j design yhdistyy.  Juttelin hetken ennen lähtöä hotellissa työskentelevän Ulrikan kanssa, joka kertoi että heille tärkeintä on ruokkia asiakkaiden kaikkia aisteja. Hotelli kokee onnistuneensa kun asiakkaat palaavat päivän ulkoilun jälkeen hotellin spahan posket punaisina. Hotelli pyrkii rullaamaan asiakkailleen punaisen maton, jota pitkin jokainen vieras pääsee luontoon. On se sitten laskettelua, hiihtoa, polkujuoksua, patikointia tai pyöräilyä. 

Hotellista olikin helppo lähteä ski in-ski out- mentaliteetilla valloittamaan Åren rinteitä. 

1. Varaa lennot ajoissa. Tällä hetkellä mikään lentoyhtiö ei lennä suoraan Helsingistä Östersundiin, mutta Tukholman kautta pääsee SAS:lla. Tai sitten auto laivaan ja ajaen Åreen! 

2. Kivoja majoitusvaihtoehtoja löytyy! Kuitenkin Pohjoismaiden ainoa tunturidesignhotelli Copperhill Mountain Lodgen lämminhenkinen tunnelma, sisustus ja konsepti osui ja upposi muhun. 

3. Åressa voi tehdä muutakin kuin talviurheilla! Talvifaneille rinteitä riittää lasketteluun, murtsikkaa voi hiihtää kilometrikaupalla ja Skistarin vuokraamosta olisi voinut vuokrata kamat sellaisella diilillä että saa rajatta käyttää lumikenkiä, laskettelusuksia ja murtsikkasuksia.  Syyskuussa on tarjolla Trail running-pakettia, innostuisiko joku lähtemään mun mukaan jos ne tekis sellaisen suomalaisille? Mä oon ainakin heti kassi pakattuna lähdössä! 

4. Nauti ravintoloista! Oli ainutkertaista kun rinneravintolat eivät olleet abc:mäisiä linjastoja, vaan hovimestari ohjasi pöytään jossa pöytäliinoin katettu paikka odotti. Boostamons Fjällgårdissa kiistatta Åren (ja ehkä koko maailman) parasta poroa ja Hummelstuganissa loistava tunnelma. Afterski-vinkkejä multa ei valitettavasti löydy. 

   
    
    
  

  
    
   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s