Toisen maailmansodan aikainen historia on aina kiinnostanut mua. Tartuin Finnairin kesähintatarjoukseen ja lennettiin aamulla mun äidin kanssa Krakovaan. 

  Olin löytänyt hotellin TripAdvisorista, ensivaikutelmaltaan tää Metropolitan Boutique Hotel on kiva. Toivottavasti huomenna paistaa aurinko että päästäisi paistattelemaan päivää hotellin patiolle. 

Yllätys, yllätys, matkanjärjestäjän valmistautuminen  matkaan jäi vaillinaiseksi, mutta hotellilta hypättiin golfautoon joka ajelutti meitä kolme tuntia Krakovan kaduilla. Alkuun tutustuimme kirkkoihin ja synagogiin.   

   
     Juutalaiskortteleihin palasimme myöhäiselle lounaalle ja bongasimme kivannäköisiä ravintoloita tulevia iltoja varten. 

    

  

   
 

Krakovan getossa käyminen nostatti tunteet pintaan. Olin valmistautunut matkaan katsomalla Schindlerin listan. Kiertoajelumme pysähtyessä geton keskusaukiolle, nieleskelin pala kurkussa, kun mietin ihmiskohtaloita jotka lähtivät täältä viimeiselle matkalleen. 

  

  
Viimeisenä pysähdyspaikkana oli Schindlerin tehdas, joka on hiljattain muutettu museoksi. Saavuimme museolle sen verran myöhään, ettemme kerenneet kierrokselle. Se jää keskiviikolle. 

   
   

Ja saa nähdä, jaksanko tehdä blogi-comebackiä, kuvat vielä on helppo postata, mutta haluaisin kirjoittaa enemmän, mutta se tuntuu työläältä. En siis lupaa mitään, toivottavasti kuullaan pian! Puss! 

2 thoughts on “Terveisiä Krakovasta

  1. Heheei! Kiva kun päivitit myös blogia! Mutta ymmärrän kyllä mitä tarkoitat sanalla “työläs” 🙂 Kivaa kesän jatkoa anyways!

    1. Moi Annu! Mä jotenkin haluaisin blogata ja tehdä sen lukijoita arvostavalle tavalla silleen että postauksia tulisi useammin ja vielä sellaisia, mitkä olisi kiinnostavia. Katsotaan, miten into pysyy yllä. Kivaa kesää sullekin, halauksia Krakovasta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s