20130930-205155.jpg

20130930-205209.jpg
Normaalit työpäivät mulla on hyvin palaverivoittoisia. Ei mitenkään fiksua, joten aika ajoin on hyvä palauttaa mieleen (ja kalenteriin!) aikaa miettimiselle ja tuottavammalle työlle. Palavereista vapautuminen on helppoa kun pitää mielessä Harvard Business Reviewn listaamat simppelit ohjeet:

Ensinnäkin, vähennä niiden palaverien määrää joiden kutsuihin vastaat myöntävästi. Meidän kaikkien Outlookissa on se decline-näppäin. Ennen kuin vastaat palaverikutsuun myöntävästi, mieti “tarvitseeko mun todellakin osallistua”. Tässä hyvänä nyrkkisääntönä on joko oikea tai mielikuvituskeskustelu palaverin järjestäjän kanssa, “jos olisin kipeänä, siirtäisitkö palaverin ajankohtaa että pääsisin osallistumaan”.

Toiseksi, vähennä omien koollekutsumiesi palaverien määrää ja kestoa. Mulla esimerkiksi oli tänään 15 minuutin palaveri meidän myynnin esimiehille puhelinpalaverina, jonka sain vedettyä tehokkaasti 13 minuutissa. Ei kannata turhaan venyttää palavereita koska lopputulos on että jengin keskittyminen herpaantuu ja lopputulos on että ne räplää puhelimiaan…

Kolmanneksi HBR:n artikkelissa Elizabeth Grace Sounders neuvoo pitämään kalenterin varatun näköisenä varaamaan sieltä työaikaa. Works for me. Kun kalenteri ei ole täynnä “busynessiä” voit oikeasti alkaa täyttämään sitä oikealla bisneksellä.

Eipä tänään muuta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s