20130924-075824.jpg
Olen aiemmin kertonutkin että Amcham-verkoston kautta olen päässyt mukaan mielenkiintoisiin tilaisuuksiin. Kuten lounaalle Jenni Haukion kanssa. Uusin juttu Amchamilla oli päästä kuulemaan Guggenheimin museonjohtajaa Richard Armstrongia ennen kuin he tänään antavat esityksen Helsingin kaupungille.

Hienoja ajatuksia ja annan täyden tuen kaikille ideoille jotka lisäävät Helsingin houkuttelevuutta turistien silmissä ja jotka luovat työtä ja bisnestä tänne. Mutta, camoon, tilanteessa jossa kaupungilta ei riitä rahaa perustoimintojen rahoittamiseen (kuten liikenneturvallisuuden parantaminen koulujen lähellä, Lastensairaala, ei muuten kannata saivarrella ettei se kuulu kaupungille!) ei kaupungin rahoja pidä käytää tähän hankkeeseen. Mielestäni kaupungin panos voisi olla se että “tervetuloa Guggenheim, tässä tontti” mutta museon rahoitus on toteutettava jotenkin muuten. Ja kohtuu optimistisilta tuntui laskelmat että neljännesmiljoona suomalaista kävisi museossa sen valmistuttua siellä vuosittain… Ei siis vain kerran, vaan säännöllisesti joka vuosi vaikkapa viidentoistavuoden ajan.

Mitä mieltä te olette?

11 thoughts on “Welcome Guggenheim!

 1. Tervetuloa vaan, mutta itse Guggikset sen mörskänne maksatte. Jos se on “niin hyvä bisnes”, niin rahoitus löytyy kyllä yksityiseltä sektorilta vauhdikkaasti. Yhteisestä veronmaksajien pussista voidaan kuluttaa tärkeämpiin asioihin. Kukaan ei kuole, vaikka yksi museo jäisikin tähän maahan rakentamatta.

 2. Tervetuloa Guggenheim! Mutta EI kaupungin eikä valtion rahoittamana. 1/4 miljoona kävijää/vuosi ei ole realistinen, ei ensimmäisenä eikä seuraavinakaan vuosina. Ehkä NYC:n Guggenheimissa päästään vastaaviin kävijämääriin (ellei suurempiinkin), mutta NYC:ssa Guggenheimin vetovoima on NYC, ei Guggenheim.
  I vote no, if I need to fund it.

 3. Komppaan pontevasti edellisiä, mutta silläkin varauksella vielä ettei mitä tahansa mörskää aka “modernia” rakennusta millekään Hesan paraatipaikalle, ei edes yksityisten maksamana!

  Eikä tällä hetkellä pääkaupungin taide-elämä mitenkään heikoissa kantimissa ole kiinteistöjen osalta, joten siltäkin kantilta äänestäisin myös ei.

  Kunpa jokin järkevämpi hanke saisi aikaan samanlaista painostusta päättäjiä kohtaan. 😦

 4. Niin samaa mieltä sun kanssa Tanja! Tervetuloa yksityisellä rahalla. Miten sun hanke koulumatkojen turvallisuudesta on edennyt? Tuntuu ihan kummalta tämä maailman meno eikä tällainen tavallinen ihminen enää ymmärrä, että mihin kunnat ja valtio sijoittaa; itse asun keskisuuressa kaupungisa, joka aikoo lopettaa suuren osan kouluistaan ja keskittää lapset muutamaan isoon kouluun.

  1. Ei ne koulumatkat ole tullut piiruakaan turvallisemmaksi. Hurjia tilanteita tuossa Tehtaankadulla lähes viikoittain. Se virkamies joka lupasi tehdä selvityksen ei ole palannut, ei tullut esittelemään koululle ehdotusta eikä vastannut kun puheluihin. Täytyy taas jatkaa piinaamista.

 5. No mun mielestä se ei nyt ihan niinkään, että kaupungin panos olisi tässä tontti… jne. kyllä Guggenheimin pitäisi siitä antaa Helsingille jotain muutakin vastiketta kuin vain Museo Helsingin omistamalle tontille. nyt puhutaan vain museosta, mutta ei mitään sen sisällöstä. Mitä Gugge on luvannut sinne sisältöä? en usko että siellä nähdään Picassoa tai muiden todella merkittävien taiteilijoiden töitä, mitkä houkuttelevat kävijöitä. Ehkä alkuviehätys Guggenheimin tulosta vetää porukkaa,, mutta..

  Kenen vastuulla museon ylläpito? Guggenheimko vastaa kaikesta kustannuksista ym… Paljon on asioita jotka saavat mietityttämään.

  Luepa vielä: Notting Hill Life -blogista juttua/ mielipidettä Helsingin Guggenheimista
  http://nottingfinn.blogspot.co.uk/

  1. Ai niin, vielä > Minulle ei ole vielä selvinnyt miksi Guggenheim niin innokkaasti haluaa Helsinkiin museota. Mikä heitä niin tänne vetää vai eikö muut ole huolineet? En ole puolesta enkä vastaan, mutta tarkkaa mielipidettäkään en pysty sanomaan ennen kuin saan tarpeeksi tietoa koko asiasta 🙂

  2. Mä toivon todellakin ettei maksumiehiksi jouduta me helsinkiläiset. Kun kaupungin kassan pohja häämöttää jo ilman lisäinvestointeja. En jaksa uskoa että talouden kirittäjän Guggenheim toisi meille kaivattua kasvua ja uusia turisteja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s