20130813-213000.jpg

20130813-213011.jpg

20130813-213033.jpg

20130813-213041.jpg

20130813-213051.jpg
Pieni seitsemänvuotias on nyt koululainen! Mua jännitti aamulla ihan kauheasti. En pystynyt koulunpihalla sanomaan muille vanhemmille sanaakaan, kun olisin varmaan liikutukseltani purskahtanut itkuun. Pienet ekaluokkalaiset saatettiin oman opettajan johdolla luokkaan ja siitä se koulutie alkaa.

Päivä meni hyvin ja poika sai päivän päätteeksi opettajalta kehuja ja siinä kehuja kuunnellessa loistivat sekä äidin että pojan silmät. Että mä olen ylpeä mun omasta reippuliinista joka klaarasi koulunaloituksen tosi hienosti.

Onneksi otin tämän ja eilisen päivän lomaa töistä, en olisi tänään pystynyt tekemään mitään töissä kun keskustelu koulun viereisessä kahvilassakin oli yhtä jännittynyttä sönkkäämistä.

Näiden lomapäivien aikana olen myös tarttunut toimeen. Koulu, jonne ekaluokkalaisen saattoimme, sijaitsee erittäin vilkkaasti liikennöidyn kadun varressa. Ratikkaa, bussia, taxia, pyörää ja henkilöautoa tulee monesta suunnasta. Isompien lasten vanhemmat kertoivat että vielä tokaluokkalaisia viedään kantakaupungissa kouluun eikä heitä voi päästää yksin liikenteen sekaan. Mielestäni lapsia tulee kannustaa liikkumaan kouluun jalan, eikä vastaus liikenneturvallisuuden puutteen vuoksi voi olla se että vanhemmat vievät ja hakevat lapset autolla kouluun. Siksi olen nyt soitellut kaupunginvaltuutettuja, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäseniä, kaupungin virkamiehiä ja toimittajia läpi ja ajan pontevasti sitä että paikalle saadaan liikennevalot tai jokin muu ratkaisu jolla pienet ihmiset voivat turvallisin mielin harjoitella koulumatkan kulkemista myös omin avuin.

Sanomattakin on selvää, että meillä vanhemmilla on tehtävä opettaa lapsia varovaiseksi liikenteessä, mutta tuon kyseisen kadun ylitys on vaikea aikuiselle ja viime viikonlopun Helsingin Sanomissa toimittaja Johanna Sjöholm nosti tämän yhdeksi vaarallisimmista kouluteistä.

Onko teillä vinkkejä, miten voi vaikuttaa että asiaan tulee muutos? Miten perustella, mihin olla vielä yhteydessä?

One thought on “💛💙💜💜💚

  1. Hienoa, että taistelet turvallisemman koulumatkan puolesta, varsinkin Hesarissakin todettu, että se on yksi vaarallisimmista kouluteistä. Tsemppiä!

    Niin onnea koulutielle sekä seitsemänvuotiaalle että äidille. Ymmärrän, että jännittää, koska itsehän olin ihan täpinöissäni jo siitä, kun oma lapsi aloitti esikoulun eilen. Saa nähdä kuinka hysteerinen olen sitten ensi vuonna. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s