Ja nyt alkaa tää autossa istuminen ja jatkuva laukkujen raijaaminen jo kypsyttää… Istutaan nyt autossa kohti etelää, vielä lähes kolmen tunnin ajomatka jäljellä.
Aamulla heräsimme Alppien läheisyydessä Annecyn vuoristokylässä ja söimme aamiaispiknikin Annecyn järven luona. Järven vesi oli uskomattoman kirkasta, kuulemma se on myös puhtainta myös kaikista Euroopan järvien vesistä, kiitos 60-luvun tiukkojen ympäristösääntöjen joita Annecyssä noudatettiin. Uitettiin varpaita vedessä, uimaan ei olla vielä päästy mutta huomenna päästään! Nyt kun jaksetaan ajaa viimeinen etappi, niin huomenna uitetaan jalkoja Välimeressä. Meillä on last minute -talo/asunto Grassen läheisyydessä. Pientä jännitystä ilmassa millainen se on. Ehkä ens vuonna lomaillessa vois varailla näitä majoituksia etukäteen, mutta toistaiseksi ollaan pärjätty hienosti ja edullisemmin kun ollaan varattu paikat vasta viime tipassa. Toki tässä nyt joutuu vähän stressaamaan ja soittelemaan eri hotellinpitäjille ja tinkaamaan.

20130712-174104.jpg
Annecystä hurautimme lounaalle Albertvilleen! Olympiakaupunkiin! Ne teistä jotka ovat pidempään lukeneet blogiani, muistavat ehkä että mä oon intohimoinen olympialaisten ystävä ja penkkiurheilija. Ja Albertvillen kisathan oli ne missä teini-ikäinen Toni Nieminen voitti kaikkienaikojen nuorimpana miehenä olympiakultaa! Me imitoidaan tossa kuvassa pojan kanssa mäkihyppyasentoa Albertvillen olympiamuseon edessä, Alppien lumihuippujen häämöttäessä taustalla😎😜✌Ja lumihuippuiset vuoret näin kesällä ovat kyllä vaikuttavat. Ens talvena mä haluan ehdottomasti Alpeille laskettelemaan!

20130712-175254.jpg

Täällä ruokahalu kasvaa syödessä koska täällä on kohtuullisten ajomatkojen päässä vaikka mitä ihmeellistä. Nyt oon googlaillut Provencen Chateauneuf du Pape- viinitiloja. Nyt on vaan niin reissussa rähjääntynyt olo, että se saa jäädä ens tai seuraavaan viikkoon, vaikka toisaalta niitä viinitiloja olis tossa matkan varrella. Tai sit loman loput reilut kaksi viikkoa vaan makaan rannalla, luen kirjaa ja otan aamulenkit ohjelmaan enkä ahnehdi mitään aktiviteetteja.

4 thoughts on “Tour de France jatkuu

 1. Ihana matka teillä (Pariisin “kommelluksia” lukuunottamatta)!
  Ollaan perheen kanssa parhaillaan vähän samanlaisella turneella Italiassa, lennettin Muncheniin viikko sitten ja jatkettiin vuokra-autolla ensin Gardalle ja eilen sitten tänne Italian puoleiselle rivieralle Via Reggioon.
  P.s. Oletko jaksanut yhtään käydä juoksemassa nyt matkalla ollessa?

  1. Toi oli meidän toinen matkavaihtoehto! Kerro pliis täällä mitä teitte teidän reissulla ja mistä tykkäsitte. Kävittekö Münchenissä Legolandissa?

   Oon juossut kolme kertaa, mutta täällä on niin kuuma että maksimissaan 30 minuuttia kerrallaan. Aamuisin en jaksa nousta, silloin olisi viileämpää… Aamut pitää täällä vaan nukkua!

   Ihanaa lomaa teille!

   1. Legolandissa ei käyty, ollaan pari vuotta sitten oltu Tanskassa, mutta Neuschwansteinin linna Etelä-Saksassa kiinnosti kovasti tyttöjä (10- ja 7-vuotiaat). Garda-järven seutu on ihanaa, sopii “aktiivilomailijalle”. Ollaan miehen kanssa käyty kolmesti aiemmin aikana ennen lapsia, vuokrattu pyörät, juostu, patikoitu ja nytkin tehtiin osittain samoja juttuja. Italian Rivieralla tietenkin rantaelämää, mutta käytiin myös mm. Cinque Terren alueella, joka on kaunista, mutta heinäkuussa melkein liikaa turisteja.
    Hyvää loppulomaa teille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s