Aamulla heräsin poikkeuksellisen aikaisin, päätä särki ja olo oli kaikin puolin heikko ja hutera. Ja tarkoituksena oli tehdä ennätys Turussa Paavo Nurmi maratonin puolimaratonilla. Normaalisti mulla ei mene ruokahalu mistään, aamulla ei maistunut mikään. Enemmän yökötti. Mies jo sanoi että kannattaako sun lähteä.

Heidin kanssa ajeltiin Turkuun, hain numerolapun ja onneksi ajomatkan aikana olo parani. Ehkä se oli jännitystä, mutta yleensä mulla ei jännitys aiheuta tällaista.

20130629-194401.jpg

20130629-194819.jpg
Musta Turun kisa on hauskin ja mä saan siitä energiaa koska siellä mä pääsen tunkemaan itseni siihen lähtöviivalle ja oon ekana ylittämässä starttilinjaa ja ehkä ekat kymmenen metriä mukana kärkikahinoissa. Ekan kilsan vedin ihan siinä hurmoksessa liian kovaa..

20130629-194712.jpg

20130629-194911.jpg
Matka sujui hyvin ja keksin parhaan kikan millä mä selviydyin maaliin. Jaoin mun juoksun kilometrin mittaisiin palasiin ja seurasin mun Garmin Forerunner-kellosta jokaisen kilometrin aikaa. Oli helpompaa yrittää juosta yksittäisiä kilometrejä tavoiteaikaan kun yrittää juosta 21 kilsaa tiettyyn keskivauhtiin. Oon siis aiemmin käyttänyt RunKeeperiä iPhonessa ja kyllä toi kello kädessä oli helpompi juosta kuin puhelin kädessä. Kannattaa kyllä harkita tuollaisen hankkimista. Mä olin ainakin tyytyväinen enkä usko että olisin juossut alle kahteen tuntiin tänäänkään ilman sitä!

20130629-195421.jpg
Mun vahvan pullukat reidet saatteli mut loppusuoralle ja tässä jo uskalsin tuulettaa, ennätys tulossa ja oma unelma toteutumassa! Heidi tsemppasi radan varressa ja räpsi kuvia. Ja palkintona sain mahtavan fiiliksen, mä oon jahdannut tätä kahden tunnin alitusta nyt yli vuoden ja nyt se tapahtui! Monelle varmaan se on ihan lälly saavutus, mutta mä olen joutunut omalta osaltani tsemppaamaan kovasti jotta tähän pystyin enkä olisi tänään pystynyt parempaan.

Käy lukemassa Heidin blogista Turun tunnelmia: http://hellu79.blogspot.fi/2013/06/paiva-turussa-ennatysajassa.html?m=1

20130629-200011.jpg
Toki maalissa sai mitalin kaulaan ja Heidi onnitteli mua tällaisella ihanalla onnenkivellä! Voittajan tuuletus! Tää tosin on otettu ennen starttia, mutta asennetta löytyi ja tahtoa heti starttiviivalta saakka.

20130629-200102.jpg
Maalissa treffasin myös blogini lukijan Maijan joka juoksi myös ennätysajassaan maaliin ja kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, sillä Maijalla oli mukanaan yksi vauva ja toinen pieni poika! Cred ✌👍👟💪! Muita tuttuja oli myös juoksemassa, Sirkka vetäisi maratonin! Kapu teki huippuajan ensikertalaisena! Ihan luonnonlahjakkuus! Ja Rami ja Mika teki myös ennätykset. Kristaa mä en nähnyt, mutta maalissa oli paljon ihmisiä ettei törmätty.

20130629-201028.jpg
Mun aika maalissa oli 1:59:01. Paransin viime vuodesta lähes kaksi minuuttia, mutta ihaninta on että yksi tavoite ja unelma saavutettu! Tässä tuun onnellisena voittajana maaliin!

20130629-200447.jpg

14 thoughts on “Turku. Paikka missä haaveet toteutuu.

 1. Mun sportstrackeri kertoo mulle korviin joka kilometri missä mennään. Keskinopeus, aika, kilometrit!

  1. Mä en kestä!!!! Kuuntelitko sä sitä kaks tuntia, tai tarkalleen ottaen 1:59:01?

   Mä juoksin alun kovaa, sitten lopussa olikin jo vaikeaa pitää tahtia yllä… Muta ei haittaa, psyykkasin itseni maaliin tavoiteajassa ja mua auttoi matkalla Ruban vinkit: “Tanja, sä pystyt siihen!” “Perkele Tanja, älä nyt luovuta! Juokse!” Jeesasi muuten paljon.

 2. Hmmm… Lasketaanko kymmenes sija golfissa ja jatkojen jälkeen neljän tunnin kuluttua uusi lähtö. Ei varmaankaan, mutta kaksi elintärkeää keskustelua jäi vielä pahasti kesken. Mutta sä teit SEN! Mieletöntä! Eikö #summerchallenge2013 ole nyt tapissa?

  1. Sä oot ihana kun jaksat väsymyksestä huolimatta kannustaa ja muistat mua. Kiitos J!

   Oli kyllä upeaa vihdoin ja viimein, yli vuoden yrittämisen jälkeen saavuttaa oma tavoite. Nyt täytyy keksiä mitä seuraavaksi…

  1. Se on Garmin Forerunner 610. Oon käyttänyt sitä tosi vähän, Turussa tais olla vasta kolmas kerta kädessä vaikka hankin sen jo viime kesänä. Kannattaisi varmaan käyttää, kun heti saavuttaa tuloksia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s