20130617-210037.jpg
Treeniputki huipentui Suomen parhaan juoksuvalmentajan Kirsi Valastin treeneihin Eläintarhan kentällä tänään. Ilman Kirsiä en olisi oppinut treenaamaan systemaattisemmin enkä olisi ikinä ilmoittautunut maratonille. Viime lokakuussa Kirsi laittoi mulle eräänä tiistai-iltana tekstarin “Pariisin maratonin ilmoittautuminen on alkanut”. Sain supertyttö-Lindan mukaan (tätä supertyttöä ei päihitä kukaan: kaksi ja puoli maratonia kahdessa kuussa!) ja mun elämäni ensimmäinen maraton on nyt jo takana.

Kirsi veti meille aika rankan treenin, varsinkin lauantain mäkitreenin ja sunnuntain pitkän lenkin jälkeen tuntui jalat väsyneiltä. Ensin lämmitettiin muutama rundi jossa otettiin suorilla spurtteja joissa Kirsi katsoi ja korjaili meidän tekniikkaa ja asentoa. Varsinainen treeni oli 14 kierrosta kenttää ympäri, aina vaihdellen että ylsi kierros palautellen ja yksi terävästi. Mä sain kehuja että mulla on tekniikka parantunut. Jee jee.

Samalla taskussa on nyt nippu vinkkejä miten treenata kohti Turkua: yksiselitteisesti lepoa. Ja siitä sitten sen jälkeen:

– lisää ohjelmaan tasavauhtisia, kovia lenkkejä (6-8km)

– harjoittele sykkeen reipasta nostoa tiukoilla mäkitreeneillä

– tee tonnin vetoja lyhyemmillä palautuksilla että uuteen vetoon lähdettäessä hengitys ei ole tasaantunut

– käy vetämässä kerran kuussa kympin kisa ja koita saada Heidi kirittämään mukaan (Heidi, tervetuloa ja myös puolikkaalle sulle on aina paikka)

– käy joskus treenaamassa radalla. Oli muuten kiva kokemus, pitäs mennä useammin.

– rytmitä harjoittelua: kevyt, reipas, rento, kova

-muista levätä

– venyttele. Kirsiä melkein nauratti kun se näki miten jäykkä ja kankea mä oon… Hot joogaa ja kotivenytyksiä. Pakko pakko pakko…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s