Mä mietin pitkään mitä mä kirjoitan tästä päivästä ja laitanko tätä kuvaa tänne. Päätin olla rohkea ja kertoa.

Meillä siis duunissa osa kollegoista on menneet lakkoon. Ymmärrän erittäin hyvin sen että yt-neuvottelut, irtisanomiset ja muut ovat paskamaisia asioita ja erityisesti niille joiden kohdalla työt päättyy ja edessä on epävarmuutta. Todella raskasta.

Samalla tiedostan varsin hyvin että jos yrityksessä liikevaihto ei kasva samaan tahtiin kuin on odotettu ja kustannukset taas kasvaa, niin silloin se yhtälö ei ole oikein rokkaa. Mun sukupolvelle lakkoilu vaikutuskeinona on kovin vieras ja mulle se tuo mieleen 70-luvun ja paksusti voivat paperityöläiset kotka kohtuuttomilla vaatimuksilla ajoivat koko teollisuuden alan pois Suomesta. Not good. Ja ei todellakaan vuotta 2013…

Mä kun meillä duunissa hoidan isoa asiakaskuntaa joiden asiat ei paljon lakkoja odottele niin halusin tänään mennä asiakkaita jeesaamaan ja saatiin pidettyä jonotusaika meidän yritysasiakaspalveluun kohtuullisena. Ja monet asiakkaat saivat asiansa hoidettua lakosta huolimatta.

Muutaman kollegan kanssa pistettiin luurit korviin ja yritettiin parhaan kykymme mukaan selvitellä asiakkaiden laskuja, aktivoida sim-kortteja ja toki mä yritin siinä sivussa saada myös kauppaa aikaiseksi (kauppa se on se mikä kannattaa 😉). Vitsit oli hauska päivä.

20130327-213205.jpg

16 thoughts on “Call girl

 1. Loppui ihanan blogin lukeminen tähän. Mikä valtava pettymys. Oletko IKINÄ kuullut solidaarisuudesta kanssaihmisiä ja -kollegoita kohtaan?! 😮

  1. Melkoisen ontuva vertaus sinulla paperityöläisiin, sinun oma asenne taitaa olla jäänyt sinne 70-luvulle. Ei taida olla toimihenkilöt siirtämässä tämän firman töitä ulkomaille… Menetit täältäkin yhden lukijan.

  2. Moi. Mielestäni parhaiten osoitan arvostusta eri tahoja, kuten meidän asiakaspalvelun työntekijöitä, kohtaan sillä että päivittäin, kuukausittain, kvartaaleittain pyrin tekemään oman vastuualueeni osalta mahdollisimman hyvää bisnestä ja siten mahdollistamaan hyvät työolot mahdollisimman monille. Ja fakta on, minun ja myös muiden samassa yrityksessä työskentelevien palkan maksaa asiakkaat. Siksi mielestäni asiakkaita on kohtuutonta jättää pulaan.

   Tsemppiä jatkossa ja kiitos että kerroit mielipiteesi!

 2. Hei Tanja,

  Tykkäsin tästä postauksestasi asenteesi innottamana; lakot ja tilanteet ovat ikäviä mutta silloin kun on toimittava on toimittava, hyvässä ja vähän haasteellisemmassa;)

 3. Kaikille toimihenkilöillä ei ole lakko-oikeutta, jolloin niiden pitää mennä töihin. Ja omasta puolestani voin sanoa sen, etten oikein itsekään ymmärrä lakkoilua. Kun jotenkin sillä ei tuntuisi enää olevan merkitystä. Itse en ole koskaan lakkoillut, vaan tehnyt sen päivän etätöitä. Ymmärrän kyllä senkin, että jotkut haluavat lakkoilla, itse en vain ne sen olevan hyödyllistä nykypäivänä.

 4. Kannattaisikohan sinun miettiä, kumpi osapuoli on ahne, jos miljardiluokan voittoa tekevä yritys irtisanoo, ulkoistaa ja siirtää töitä halpatuotannon maihin? Ilmeisesti sinun mielestä me työntekijät.

  1. Veikkaan että saatamme olla samassa firmassa töissä? Tuu ihmeessä vaihtamaan mun kanssa ajatuksia Vallilaan, soita tai meilaa, niin jutellaan. Tää blogi ei oo näille asioille oikea paikka.

   Kiitos kuitenkin kun kerroit näkemyksesi.

 5. Moi!

  Täytyy sanoa, etten kovasti tue sinua tässä asiassa. Itse joskus aikoinaan Soneran asiakaspalvelussa ja muissakin töissä samassa firmassa olleena täytyy sanoa, ettei firman politiikka aina ole henkilöstöä arvostava.
  Viimeksi kuulin, että hitaimmat asiakaspalvelusta potkittiin pois….

  1. Mä tiedän kohtuuhyvin millaista työtä meidän asiakaspalvelun ihmiset tekee ja voi kun tietäisit miten paljon mä sitä porukkaa arvostan! Ne jos jotkut on rautaisia ammattilaisia asiakaspalvelun, myynnin ja asiakaskohtaamisten saralla!

   Silti mielestäni tein oikean ratkaisun: valitsin keskiviikkona että autan asiakkaita asiakaspalvelusta käsin enkä istu sisäisissä palavereissa Vallilassa. Tekisin saman valinnan uudestaan.

   Kiitos kun kerroit oman mielipiteesi! Hauskaa pääsiäistä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s