Mä en tiedä mikä ikäkriisi tässä on menossa mutta tempaisin tänään hakemuksen Itä-Suomen yliopiston LLM -ohjelmaan. Jos oon oikein ymmärtänyt niin toi LLM on juristien MBA. Mun haave teini-ikäisenä oli pyrkiä oikikseen mutta en ikinä saanut luettua pääsykokeisiin. Valitsin kaupallisen alan pääaineena laulu ja leikki 😉.

Mua on aina viehättänyt juristien viileähermoisuus, kyky olla todella viiltävän analyyttinen ja nysvätä pienten yksityiskohtien parissa ikuisuuksia. Toisinsanoen, niillä on ominaisuuksia joita mulla ei ole. Ehkä Joensuu niitä mulle tarjoilee jos tulen valituksi.

Ohjelmaan ei tarvinnut mitään pääsykokeita, lähetin mun todistukset sinne ja pisteenä iin päällä sain mun ystävältä Lauralta sellaisen suosituskirjeen että sen pohjalta Ms. Tanja Piha tuntui niin mahtavalta tyypiltä ettei ne voi siellä Joensuussa mua ignoorata. Lisäksi meidän töistä Ville-the-juristi kirjoitti hyvän suosituskirjeen. Näillä eväillä saattaa lykästää vaikkei mun pohjakoulutus nyt täysin oo sitä mitä ne hakee…

No mitä mä sitten tekisin jos tulisin valituksi. Oon vakaassa uskossa et toi on sellainen leppoisa kirjekurssi jonka teen helposti työn ohessa. Toisaalta oon suorittanut mun aiemmat kolme tutkintoa aina työn ohessa joten eiköhän toi onnistu. Ja jos niin mahtavasti kävisi et pääsisin sisään ja valmistun, niin aion tehdä samoja kaupallisia juttuja työkseni mutta oottakaa vaan mikä viileähermoinen, viiltävän analyyttinen ja pilkunviilaaja musta kehkeytyykään!

Kuvassa oon jo tarttunut vahvalla otteella meidän lakiosaston ovenkahvaan. Tai voishan musta tulla sellainen LA Law -tyylinen draamakuningatar oikeussaliin. Tihihii.

20121031-190751.jpg

20121031-190757.jpg

8 thoughts on “Tuleva oikeusoppinut?

  1. Mä oon ilmeisesti sen verran hidasälyinen et mulle asiat ei mee perille kerralla… Mulla on plakkarissa tradenomin tutkinto ruotsiksi, kauppatieteiden maisterin tutkinto suomeksi ja sitten Master of Business Administration englanniksi. Blondi tarvii toistoa.

 1. Hih pari päivää sitten lukiessani postauksiasi mieleeni heräsi kysymys koulutuksestasi. En asiasta jaksanut kysyä, mutta ei hätää, kiitos sun kyvyn lukea lukijakuntasi ajatuksia 😉 Kiitos muutenkin kivasta blogista, pisteet sulle etenkin reippaasta postaustahdista!

  Kivaa loppusyksyä ja alkavaa joulun odotusta!

 2. Toivottavasti ovet aukeaa ja pääset opiskelemaan! Työn ohessa opiskelu on kyllä monella tavalla antoisaa. Kunpa keksisin itsekin että mitä seuraavaksi : )
  Hihii mulle tuli tästä myös mieleen, että wow susta tulee Legally Blond : ) Vaikutat kyllä yhtä enegiseltä ja valovoimaiselta kuin Elle Woods.
  Hmm siinäpä olisikin kiva leffa viikonlopun ohjelmaan.
  t Kirsi

  1. Pidetään peukkuja. Päätös tulee pian, jo marraskuun puolivälissä. Mikä Kirsi sun haave olisi?

   Legally Blond on ihan huippu, pitää kattoa se uudestaan. Mä otin mun iPadiin Netflixin, sieltä pitäs pystyy kattoo paljon eri leffoja. Oliskohan toi siellä?
   Mä aloin just kattomaan Bondia, Casino Royale. Muistaakseni yks huonoimmista Bondeista ever.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s